Over PIR

PIR, of Polyisocyanuraat, is een geavanceerd isolatiemateriaal dat wordt gebruikt in luchtkanalen voor superieure thermische prestaties en duurzaamheid. Bij Pivete zijn we gespecialiseerd in het vervaardigen van hoogwaardige PIR-luchtkanalen die zorgen voor efficiënte en betrouwbare ventilatiesystemen. Ontdek hoe onze op maat gemaakte oplossingen uw projecten kunnen verbeteren met betere isolatie, luchtdichtheid en kostenbesparingen.

De absolute sterktes van PIR-luchtkanalen:

ANTIMICROBIËLE PANELEN

ANTIMICROBIËLE PANELEN

Onze ALP active panelen zijn antimicrobiële panelen. Deze zorgen ervoor dat virussen en microben, zoals corona of SARS, zich niet kunnen nestelen in de kanalen om zich zo verder te verspreiden. Ideaal voor omgevingen die te allen tijde kiemvrij horen te zijn, zoals ziekenhuizen, rusthuizen of gewoon thuis.

VERHOOGDE ELASTICITEIT

VERHOOGDE ELASTICITEIT

Bij PIR Luchtkanalen wordt er gebruikt gemaakt van polyurea als coating systeem in plaats van polyester. Deze laatste riskeert vaak te scheuren en dat willen we net vermijden. Polyurea coating is elastischer en daarbovenop UV-bestending. Dankzij de zwarte coating is er geen sprake van verkleuring.

DUURZAAMHEID

DUURZAAMHEID

PIR is duurzaam. De panelen hebben een garantie van 20 jaar!

ISOLEERT UITSTEKEND

ISOLEERT UITSTEKEND

PIR-materiaal is gekend om zijn hoge isolatiewaarde. Desondanks nemen PIR-kanalen net minder ruimte in beslag. Andere materialen hebben vaak een dikte van 50 mm, terwijl PIR maar 20 tot 30 mm nodig heeft om zelfs nog beter te isoleren dan andere kanalen. Zo isoleert PIR tweemaal zoveel als bijvoorbeeld glaswol.

LICHT IN GEWICHT

LICHT IN GEWICHT

PIR Luchtkanalen zijn licht. Waardat een galva-kanaal met 3 mankrachten geplaatst moet worden, kan één iemand de installatie van PIR-kanalen voor zich nemen. PIR weegt namelijk zo’n 6 keer minder dan galva, waardoor de kost in manschappen daalt.

NAADLOOS

NAADLOOS

Buitenkanalen zijn steeds naadloos doordat de verbindingen geseald worden. We maken gebruik van een MonoSeal coating om alle kanten af te kitten, waardoor de lucht- en waterdichting optimaal zijn en er een luchtklasse C behaald wordt.

VOCHTONGEVOELIG

VOCHTONGEVOELIG

Luchtkanalen van PIR zijn dampdicht. Dit maakt PIR het ideale materiaal voor vochtige omgevingen, zoals zwembaden en spa’s, maar ook kruipkelders. Kanalen gemaakt van galva zouden roesten, maar PIR kan zelfs op airco’s geplaatst worden zonder last te hebben van condens. Extra isoleren is dan ook niet meer nodig. 1 keer plaatsen en klaar!

VEILIG WERKEN

VEILIG WERKEN

PIR luchtkanalen vragen maar om één plaatsingsmoment. Doordat alles in 1 keer vlot geïnstalleerd wordt, wordt de doorlooptijd gehalveerd en vervolgens ook de kans op ongevallen. Zeker voor de industriële sector, waarbij productiestilstand door problemen of ongevallen niet gewenst is, is dit een belangrijk punt.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x